Brandwerende schuifdeuren

Brandveiligheid is voor ieder gebouw van groot belang en daar dragen brandwerende schuifdeuren zorg voor. Deze schuifdeuren sluiten bedrijfsruimtes brandveilig af en zijn daarom geschikt in iedere situatie waarin een hoge brandweerstand vereist is.

De stalen brandschuifdeuren van Branddeurenfabriek

Inmiddels bewijzen de stalen brandschuifdeuren van Branddeurenfabriek al jarenlang dat ze voldoen aan de strenge eisen en de kritische markt. Kiest u voor een brandvertragende schuifdeur van Branddeurenfabriek? Dan profiteert u van diverse voordelen:

  • Minimaal 1 jaar garantie
  • Officiële dealer van Metacon-Next
  • Persoonlijk advies op maat
  • Maatwerk brandwerende schuifdeuren
  • Gecertificeerd volgens de laatste normen

De normen voor branddeuren

In Nederland is voor branddeuren de norm NEN 6069 van toepassing. Deze norm bepaalt de mate van brandwerendheid voor deuren, maar ook ramen, wanden en gevels. Producten die voorzien zijn van de NEN 6069 certificering voldoen aan de gestelde criteria van brandwerendheid en zijn hier streng op getest. Alle brandwerende deuren, waaronder de schuifdeuren, van Branddeurenfabriek voldoen aan deze norm.

een kantoorinterieur met glazen binnenwanden

SR60 en SR120 schuifdeuren

Branddeurenfabriek biedt 2 verschillende soorten brandwerende schuifdeuren aan: de SR60 en SR120. De SR60 heeft een WBDO eis van 60 minuten en de SR120 een WBDO eis van 120 minuten. Onze SR60 schuifdeur doorstond de NEN6069 norm met een thermische isolatie van 74 minuten en 92 minuten vlamdichtheid. De SR120 schreef maar liefst 134 minuten thermische isolatie en 157 minuten vlamdichtheid op zijn naam.

Eigenschappen van onze brandwerende schuifdeuren

Elementopbouw

Het deurblad van onze brandvertragende schuifdeuren beschikt over een massieve en stabiele kern van isolatiemateriaal. Deze is bekleed met 0,5 mm verdikte sendzimir verzinkte stalen panelen. Rondom is hij voorzien van L- en U-vormige stalen randprofielen. De panelen zijn onderling gefelst. De labyrintafdichting heeft een Z-vormig stalen profiel dat langs de muur van de omtrekopening loopt. Bij brand worden de naden afgedicht door opschuimend materiaal.

Uitvoeringen

Onze brandwerende schuifdeuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen:

  • Handbediend
  • Automatisch (mechanisch) sluitend bij brand
  • Elektrisch aangedreven

De vereisten voor de montage

Voor het monteren van een brandvertragende schuifdeur dient de bouwkundige wand gemaakt te zijn van beton, cellenbeton, gasbeton, brandwerend beklede staalconstructie of kalkzandsteen. De schuifdeuren worden in een ophangconstructie gemonteerd, met gelagerde loopwielen op een stalen staaf. Indien gewenst voorzien we de rail met een railkap.

Extra informatie over onze brandvertragende schuifdeuren

Toebehoren voor Brandvertragende schuifdeuren

Voor maximale veiligheid bieden we diverse accessoires aan die de werking van uw brandvertragende schuifdeur optimaliseren. Bekijk al onze toebehoren:

Brandvertragende schuifdeuren in alle kleuren mogelijk

Bij Branddeurenfabriek begrijpen we dat ieder interieur uniek is. Onze brandvertragende schuifdeuren zijn daarom in veel uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Bekijk onze RAL kleurenkaart of neem contact op voor een gedrukte versie, zodat u zeker weet dat de kleur in het echt overeenkomt met uw wensen.

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u meer weten over onze brandwerende schuifdeuren? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord.