Brandwerende roldeuren

Brandveiligheid is een essentieel onderdeel in elk gebouw en brandwerende roldeuren van Branddeurenfabriek kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Onze roldeuren zorgen voor een veilige afsluiting van ruimtes, ideaal in situaties waar een hoge mate van brandweerstand noodzakelijk is.

De brandwerende roldeuren van Branddeurenfabriek

De brandwerende roldeuren van Branddeurenfabriek zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan alle eisen. Naast hoge kwaliteit en optimale brandveiligheid, profiteert u bij ons van diverse andere voordelen:

  • Minimaal 1 jaar garantie
  • Officiële dealer van Metacon-Next
  • Persoonlijk advies op maat
  • Maatwerk brandwerende roldeuren
  • Gecertificeerd volgens de laatste normen

Gecertificeerde branddeuren

In de Nederlandse regelgeving speelt NEN 6069 een cruciale rol bij het vaststellen van de brandveiligheidsnormen. Deze specifieke norm is van toepassing op diverse bouwelementen zoals deuren, ramen, wanden, en gevels, met als doel de brandweerstand te waarborgen. Om de NEN 6069 certificering te verkrijgen, moeten producten voldoen aan veel hoge brandveiligheidseisen. Al onze brandwerende deuren, waaronder onze roldeuren, voldoen allemaal aan deze standaarden, waardoor de veiligheid altijd is gewaarborgd.

Innovatie in brandveiligheid: de PYREX brandwerende roldeuren

De PYREX brandwerende roldeuren van Branddeurenfabriek zijn uniek in hun soort. Ze zijn de eerste in Nederland die succesvol de 120 minuten Europese brandtest volgens de norm EN1634-1 hebben doorstaan, onder toezicht van TNO. Hiermee bevestigen we onze reputatie als marktleider op het gebied van brandveiligheid.

Eigenschappen van onze brandwerende roldeuren

Drukrol

Onze brandvertragende roldeur wordt standaard uitgerust met een speciale drukrol. Deze drukrol zorgt ervoor dat het deurvlak tijdens het openen en sluiten soepel en recht binnen de zijgeleiding beweegt. Samen met andere maatregelen, zoals een haakgoot en materialen die bij hitte uitzetten, wordt verspreiding van de vlammen voorkomen.

Aandrijving

Bij de brandvertragende roldeuren van Branddeurenfabriek zijn er diverse aandrijvingsmogelijkheden beschikbaar. Deze opties variëren afhankelijk van de grootte, het gewicht en uw voorkeuren. Zo is er een keuze tussen manuele bediening en elektrische aandrijving, waardoor de deuren aangepast kunnen worden aan specifieke eisen en situaties.

Besturingsopties

De mogelijkheden voor het besturen van onze brandvertragende roldeuren zijn bijna grenzeloos. Van eenvoudige handmatige schakelaars tot complexe computergestuurde systemen, alles is mogelijk. Of het nu gaat om integratie met rook- of hittemelders, of koppeling aan een geavanceerd brandmeldingssysteem, onze roldeuren zijn uitgerust met zelfsluitende aandrijfmotoren. Deze motoren zorgen ervoor dat de deuren in geval van brand gecontroleerd en veilig sluiten.

close-up van een geopende brandwerende roldeur

Extra informatie over Brandvertragende roldeuren

Toebehoren voor Brandvertragende roldeuren

Accessoires voor uw brandvertragende roldeuren

Bent u op zoek naar extra accessoires voor uw brandvertragende roldeur, zodat hij helemaal afgestemd is op uw specifieke wensen? Bekijk dan al onze toebehoren:

Brandvertragende roldeuren in alle kleuren mogelijk

Voor welke kleur roldeur kiest u? Bekijk onze RAL kleurenkaart en ontdek de mogelijkheden. We adviseren u ook om een fysieke RAL kleurenkaart te gebruiken, zodat eventuele kleurverschillen door het beeldscherm worden vermeden.

Bekijk RAL kleurenkaart

 

Advies nodig?

Onze ingenieurs luisteren graag naar uw plannen en ontwerpen op basis hiervan de roldeur geheel naar wens. Dankzij onze deskundigheid kunt u erop vertrouwen dat we de perfecte brandwerende roldeur voor uw situatie realiseren. Neem voor vragen of het aanvragen van een offerte direct contact op.