Brandwerende overheaddeur

Een modulaire brandwerende overheaddeur, met een frame van stalen kokerprofielen, bekleed met brandwerende beplating (15mm), afgewerkt met voorgelakte beplating 0,63mm (RAL 9002/9006/7016).

De modules zijn samengevoegd d.m.v. stalen scharnieren op de modulaire panelen die worden aangebracht tijdens de montage. Ter plaatse van de aansluitingen tussen de modules zijn brandwerende stroken voorzien van bij verhitting opschuimend materiaal.

De stalen overheaddeur is voorzien van een railset met stalen loopwielen van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Aan de bovenzijde is een labyrint aanwezig van 2mm sendzimir plaatmateriaal, gevuld met bij verhitting opschuimend materiaal.

De deur wordt geopend en gesloten d.m.v. een aandrijfas met van aluminium kabeltrommel.

De staalkabel wordt bevestigd aan het deurblad en is beveiligd met een kabelbreukbeveiliging.

Standaard wordt de deur voorzien van 400 V failsafe opsteekaandrijving inclusief frequentiebesturing + noodstroomaccu of een 400 V failsafe kettingwielaandrijving.

Kenmerken

  • Mogelijkheid om deuren te voorzien van een door Efectis gecertificeerde vloeistofkering.
  • Uitvoering met ATEX certificering op zowel de overheaddeur als de aandrijving en besturing zodat deze toegepast kan worden voor explosieveilige ruimte.
  • Hoge brandweerstand, EI (1) 60 minuten en EW 90 minuten brandwerend, 2-zijdig getest bij Efectis volgens de NEN-EN 1634-1.
  • Uit te voeren met een horizontaal deurbeslag eventueel met highlift of een verticaal beslag welke toepassing in iedere situatie mogelijk maakt.
  • Uitvoerbaar met door Efectis gecertificeerde glasopeningen 500X300 MM.

Extra informatie over Brandvertragende overheaddeur